Blog konvertity, který se nikdy nechtěl stát bloggerem

Trošku kontroverzní nedělní zamyšlení

25. 11. 2012 12:31
Rubrika: Ze života

Vždycky když jsem v kostele co mám nejblíž, ve svaté Ludmile, napadá mě při mši spousta věcí, co bych sem chtěl napsat. Naštěstí tam zas tak moc často nechodím :) Když jsem dneska opět přemítal (och, ta mysl létá od liturgie podezřele často!) a díval se na Krista na kříži, vzpomněl jsem si na jednu skupinu na facebooku. 

Skupina se jmenuje ,,Opravdu nechutný, černý humor..." - a název nelže, humor je tam opravdu černý a mnohdy pro mnohé urážející. Přiznám se ale, že já mám černý humor rád a tohle je to nejlepší, co může člověk číst v 7:00 na přednášce z paleontologie v pátek ráno. V této skupině se objevilo pár obrázků/fotomontáží znázorňujících právě Krista - v poloze na kříži, ale bez něj. Takže tam byl například Kristus zvedající činku, Kristus na horské dráze. Občas jsem si nebyl jistý, nakolik mě to uráží a nakolik mi to přijde zajímavý a originální nápad.

O tom ale psát nechci, uvědomil jsem si, co je na těchto ,,urážlivých obrázcích" jednoznačně pozitivní - to že si z toho někdo dělá srandu. To zní divně, že? Ale on by nebyl důvod dělat si z něčeho srandu, kdyby to něco se nás nedotýkalo. Není důvod zesměšňovat něco, co je člověku jedno. To mě vede k závěru, že ten člověk, co vytvořil tyto obrázky, se nutně musí potýkat s tím, že osoba Krista a křesťanství se ho nějak dotýká, provokuje ho. Proto ventiluje svoje pnutí takto. A to mi češi děláme ostatně často, ne nadarmo Heydrich řekl, že ,,češi jsou smějící se bestie."

To, že si z tohoto tématu lidé dělají srandu, je pro mě vlastně dobrou zprávou. Znamená to, že křesťanství je kolem nich, uvědomují si ho a mají potřebu se s ním nějak vyrovnávat :)

 

A teď začněte házet kameny...:)

Zobrazeno 850×

Komentáře

lokinka

zajímavý přístup..je třeba vše brát pozitivně:)

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz